Clicky


Robert Gesink baalt van tijdverlies

Robert Gesink baalt van tijdverlies
10-07-2011 00:08 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - Robert Gesink had het zaterdag zwaar in de slotfase van de achtste etappe van de Tour de France. De kopman van Rabobank, die nog last had van zijn zware val van afgelopen woensdag, kon niet mee op de slotklim en verloor tijd op de andere favorieten. "Ik vroeg me even af wat ik aan het doen was. Hier beleef ik niet veel lol aan."

Gesink verwacht zondag geen verbetering. "Het lichaam wil echt niet meer. Dit was een hele lastige dag en het frustrerende is, dat ik er heel moeilijk doorheen kom. Eigenlijk niet zeg maar", laat hij weten op de website van Rabobank. "Voor mij was vandaag een baaldag en dan druk ik me nog netjes uit."



Gesink, die wel de witte trui behield, zakte in het algemeen klassement naar de zeventiende plaats op 1.28 minuten van klassementsleider Thor Hushovd. "Ik had gehoopt het verlies te beperken en zelfs te kunnen aanklampen, maar daar was geen sprake van. Ze versnelden een keer en toen moest ik er al af."

Overigens liet directeur Erik Breukink van de Raboploeg weten dat van opgeven geen sprake is. ''Robert en wij zijn heel teleurgesteld, maar gaan ons gewoon weer voorbereiden op de dag van morgen", zei hij in het programma Tour du Jour. "Hij gaat gewoon van start, daar is geen twijfel over."