Clicky


Raborenner Garate verlaat de Tour

Raborenner Garate verlaat de Tour
10-07-2011 13:49 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - Rabobank vervolgt de Ronde van Frankrijk met acht man. Juanma Garate heeft zich zondagochtend voor aanvang van de negende etappe teruggetrokken uit de wielerronde. De Bask ondervindt te veel hinder van de gevolgen van een zware valpartij in de vijfde etappe. Dat meldt de Nederlandse formatie.

"Dit is geen goede dag", sipte Garate zondagochtend. De Spanjaard haakte in 21 grote rondes pas een keer eerder voortijdig af. "Ik heb geprobeerd te overleven tot de rustdag van maandag, maar het is onmogelijk", stelt Garate. "Door de pijn zit ik scheef op mijn fiets en krijg ik last van mijn rug. Ik heb afgelopen nacht geen oog dichtgedaan."

Garate liep bij zijn valpartij in de hectische vijfde rit, waarbij ook Robert Gesink hard onderuit ging, een scheurtje op in zijn rechterbovenarm. Ondanks dat de Spanjaard drie dagen verder reed, is in overleg met de medische staf besloten niet meer van start te gaan. Garate won in 2009 nog de twintigste etappe van Montélimar naar de beruchte Mont Ventoux.