Clicky


De Jager: knoop over Griekenland doorgehakt

De Jager: knoop over Griekenland doorgehakt
12-07-2011 11:47 | Financieel | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - De ministers van Financiën van de eurozone hebben de "knoop doorgehakt" over het eventueel gepaard gaan met een bijdrage van de private sector aan nieuwe steun aan Griekenland en bestempeling van het land als wanbetaler, zegt Jan Kees de Jager dinsdag.

De eurozone heeft "gebroken met de tegenstelling dat men aan de ene kant een substantiële bijdrage wil van de private sector, maar aan de andere kant een 'selectieve default' te allen tijden wil vermijden", zegt De Jager op weg naar de vergadering van ministers van Financiën van de 27 landen van de Europese Unie.

Gevraagd of de eurozone nu een 'selectieve default' voorziet voor Griekenland om daarmee deelname van de private sector aan een tweede pakket aan financiële steun veilig te stellen zegt hij: "Het is niet langer meer uitgesloten."

Maandag overlegden eurozone ministers al over de schuldencrisis. Ook voor de EU-vergadering dinsdagmorgen sprak De Jager nog met een aantal van hen.

Maandagmiddag zei De Jager al dat wat hem betreft een korte periode waarin de Griekse schuld aangemerkt wordt als in 'selectieve default' geen obstakel was om private partijen aan te sporen bij te dragen.