Clicky


Meer Nederlanders met betalingsachterstand

Meer Nederlanders met betalingsachterstand
12-07-2011 15:47 | Financieel | auteur de redactie
(Novum) - Steeds meer Nederlanders hebben een betalingsachterstand. Dat blijkt uit de barometer van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Eind juni had 7,2 procent van de mensen met een krediet betalingsproblemen. Dat is een stijging van 0,6 procentpunt ten opzichte van eind 2010.

"Geheel onverwacht is de stijging niet", vertelt directeur van BKR Peter van den Bosch. "Er was al meer vraag naar schuldhulpverlening en ook de incassobureaus signaleerden al een forse groei."

BKR pleit voor een gezamenlijke aanpak van schuldproblemen bij consumenten. Nu worden schulden bij huurbedrijven, energieleveranciers en sociale diensten niet centraal geregistreerd.

"We willen daarmee voorkomen dat mensen schuld opbouwen bij verschillende partijen. Dit zou miljoenen besparen aan schuldhulpverlening en veel individueel leed voorkomen", aldus Van den Bosch.

De politiek overweegt al een aantal jaar een Landelijk Informatiesysteem Schulden in te voeren. Hierin moeten de driehonderdduizend echte probleemgevallen worden geregistreerd.