Clicky


Douwe Egberts in 2012 naar de beurs

Douwe Egberts in 2012 naar de beurs
14-07-2011 16:30 | Financieel | auteur de redactie
(Novum) - Levensmiddelengigant Sara Lee wordt in twee bedrijven opgesplitst. De koffie- en theedivisie van Sara Lee, waar de merken Douwe Egberts, Senseo en Pickwick onder vallen, wordt in de loop van 2012 onder een nieuwe naam naar de beurs gebracht.

De opsplitsing van Sara Lee werd in januari bekendgemaakt. Het andere deel, waaronder de vleesactiviteiten gaan vallen, zal de naam Sara Lee behouden. Dit moet in gesplitste vorm ongeveer vier miljard opbrengen, becijferden analisten. De beurswaarde van het huidige Sara Lee is nu 11 miljard.

Hoe de koffie- en theedivisie, waaronder Douwe Egberts en Pickwick vallen, gaat heten is nog niet bekend. Ook is nog niet bekendgemaakt op welke beurs het aandeel verhandeld gaat worden, hoeveel het moet gaan opbrengen en wie de nieuwe topman wordt. Analisten verwachten dat de losse delen meer gaan opbrengen dan het huidige levensmiddelenbedrijf.

Analisten zien nu al dat door de aangekondigde splitsing de directie 'meer duidelijke beleidskeuzes maakt'. In de aanloop naar de splitsing heeft Sara Lee de de Noord-Amerikaanse bakkersdivisie verkocht aan Grupo Bimbo. Sara Lee verwacht die verkoop voor de beursgang afgerond te hebben, maar wacht nog op toestemming van de Amerikaanse mededingingsautoriteit. Daarnaast werden de vleesproductieactiviteiten aangevuld met worstmaker Aidells Sausage uit San Fransisco.