Clicky


Verdachte vast voor schietpartij Middelburg

Verdachte vast voor schietpartij Middelburg
19-07-2011 14:43 | Misdaad | auteur de redactie
MIDDELBURG (Novum) - De man die wordt verdacht van de dubbele moord in Middelburg is dinsdag rond het middaguur opgepakt. De man is 29 jaar oud, meldt de politie. Bij de aanhouding op een begraafplaats aan de Westelijke Oude Havendijk zijn volgens RTL Nieuws en Omroep Zeeland waarschuwingsschoten gelost.

Na een melding van een schietpartij vond de politie maandagnacht een 55-jarige vrouw dood in een woning aan de Hooge Meestraat. Een 59-jarige man was zwaargewond en bezweek later in een ziekenhuis. De politie opende een klopjacht op de dader, waarbij onder meer een helikopter werd ingezet.

De politie zette bij de zoektocht onder meer de begraafplaats af. Uit buurtonderzoek was volgens de politie naar voren gekomen dat de verdachte zich daar zou kunnen bevinden. Uit verder onderzoek moet blijken wat er precies is gebeurd.

Een verslaggever van Omroep Zeeland zag rond het middaguur een donkere Mercedes met hoge snelheid de begraafplaats verlaten. In de auto zaten enkele leden van het arrestatieteam. Een agent had zich achterin over de verdachte gebogen.