Clicky


'Ronald Koeman nieuwe trainer Feyenoord'

'Ronald Koeman nieuwe trainer Feyenoord'
20-07-2011 15:22 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - Ronald Koeman wordt zo goed als zeker de opvolger van Mario Been als hoofdtrainer bij Feyenoord. De 48-jarige trainer is op een haar na akkoord met de clubleiding van de Rotterdammers. Dat meldt Voetbal International op basis van ingewijden. Koeman stond voor het laatst op het veld bij AZ. Eind 2009 kreeg hij de zak bij de Alkmaarders.

Koeman was tussen 1995 en 1997 in zijn nadagen als speler actief voor Feyenoord. De voormalig Europees kampioen is naast Ruud Geels de enige voetballer die in zijn loopbaan voor zowel Ajax, PSV als Feyenoord uitkwam. Hij staat op het punt die trilogie ook als trainer te vervolmaken. De club was woensdagmiddag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Louis van Gaal bleek afgelopen week geen trek te hebben in de trainersfunctie bij de geplaagde Rotterdammers. Feyenoord eindigde dit seizoen onder Been als tiende in de competitie. De Rotterdammer werd op straat gezet nadat de jonge spelersgroep het vertrouwen in hem had opgezegd.



Koeman begon zijn trainerscarrière onder leiding van Guus Hiddink bij het Nederlands elftal. Later nam Louis van Gaal hem op in de technische staf van FC Barcelona, waar hij Barcelona B onder zijn hoede had. Via redelijk succesvolle periodes bij Vitesse, Ajax en Benfica belandde Koeman bij PSV.

Tijdens het seizoen 2007-2008 verliet hij de Eindhovenaren hals over kop voor Valencia, waarna zijn loopbaan in het slop raakte. In de Oost-Spaanse stad maakte hij een slecht seizoen door, al werd dat enigszins gecompenseerd door het winnen van de Copa del Rey. AZ trok hem in 2009 aan, maar hij moest binnen een halfjaar het veld ruimen.