Clicky


Inspectie erg bezorgd over Maasstad Ziekenhuis

Inspectie erg bezorgd over Maasstad Ziekenhuis
20-07-2011 15:26 | Gezondheid | auteur de redactie
ROTTERDAM (Novum) - De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft 'grote zorgen' over de patiëntveiligheid in het Maasstad Ziekenhuis. De organisatie betwijfelt of het ziekenhuis de bestrijding van de multiresistente klebsiellabacterie wel onder controle heeft, meldt een woordvoerder woensdag.

Eerder op de dag werd bekend dat nog eens vier patiënten aan deze bacterie zijn overleden. De inspectie is hiervan niet op de hoogte gebracht door het ziekenhuis. Ook wist de IGZ niet dat een van de overleden patiënten op de brandwondenafdeling lag. Daar was de bacterie tot op heden nog niet gesignaleerd.

De inspectie heeft daarom enkele inspecteurs naar het ziekenhuis gestuurd, die woensdagmiddag onderzoeken of deze informatie klopt. Ook willen ze zich een 'actueel beeld' vormen van de maatregelen die het ziekenhuis treft. Op basis hiervan besluit de inspectie of aanvullende maatregelen nodig zijn. Mogelijk wordt het ziekenhuis onder verscherpt toezicht gesteld of wordt een opnamestop voor patiënten afgekondigd.

Het ziekenhuis kampt al zeker sinds september met de bacterie. Vooralsnog is bij zeventig mensen de bacterie vastgesteld en zijn 25 besmette patiënten overleden. Ruim 1800 patiënten die zijn behandeld in het ziekenhuis zijn mogelijk drager van de bacterie.