Clicky


Ronald Koeman trainer van Feyenoord

Ronald Koeman trainer van Feyenoord
21-07-2011 15:26 | Sport | auteur de redactie
ROTTERDAM (Novum) - Ronald Koeman is de nieuwe trainer van Feyenoord. De 48-jarige coach is de opvolger van de opgestapte Mario Been en tekent een contract voor één seizoen in De Kuip. Dat melden de Rotterdammers donderdag. Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst worden assistent-trainer. Interim-trainer Leon Vlemmings verlaat de club per direct.

Feyenoord hoopt dat Patrick Lodewijks aan de club verbonden blijft als keeperstrainer. Beide partijen zijn daarover in gesprek. Koeman staat maandag voor het eerst voor de groep. Aansluitend wordt de nieuwe technische staf gepresenteerd in De Kuip.

Koeman, speler van Feyenoord tussen 1995 en 1997, is blij met zijn aanstelling. "Overbodig om te zeggen dat Feyenoord voor mij een geweldige club is om de draad als hoofdtrainer weer op te pakken. Met Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst heb ik straks geweldige assistenten naast me, die ik bovendien al goed ken", laat Koeman optekenen.

"Het is mijn stellige overtuiging dat we nog wel eens zeer verrassend voor de dag kunnen komen dit seizoen. Er zit immers volop kwaliteit en talent in deze jonge selectie. Met de spelers en de hele club deel ik de brandende ambitie om te laten zien dat we veel meer kunnen dan uit het recente verleden is gebleken."



Technisch directeur Martin van Geel is tevreden met de aanstelling van Koeman. "De gesprekken zijn zeer voortvarend verlopen. Veelzeggend en mooi is dat we het nauwelijks over geld hebben gehad, maar voornamelijk over de ambitie die Feyenoord en Ronald delen om ons te revancheren na mindere resultaten."

Koeman was in zijn trainersloopbaan actief bij Oranje, Barcelona B, Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia en AZ. Sinds eind 2009 zat de geboren Schiedammer zonder club. Van Gastel, Van Bronckhorst en Koeman waren in het seizoen 1996-1997 ploeggenoten in Rotterdam-Zuid.

Met de aanstelling is de kersverse Feyenoord-trainer de eerste speler ooit die de traditionele top drie zowel als speler en als trainer diende.