Clicky


Tweede Kamer condoleert Noorwegen

Tweede Kamer condoleert Noorwegen
26-07-2011 19:34 | Politiek & Verkiezingen | auteur de redactie
DEN HAAG (Novum) - Voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet heeft dinsdag een condoleancebrief gestuurd aan voorzitter van het Noorse parlement Dag Terje Andersen. In de brief condoleert zij de regering en bevolking van Noorwegen namens alle leden van de Tweede Kamer.

Verbeet schrijft dat de Kamer met grote bezorgdheid en droefheid kennis heeft genomen van het nieuws over 'de verschrikkelijke aanslagen op het regeringscentrum in Oslo en op de jongeren op het eiland Utoya' afgelopen vrijdag.

De gedachten van de Kamerleden zijn volgens Verbeet 'in deze moeilijke tijd' bij de regering en de bevolking van Noorwegen. "We wensen de Noorse bevolking en in het bijzonder hen, die lijden als gevolg van deze aanslagen, kracht en moed toe bij de verwerking van deze immense tragedie", aldus Verbeet.

Ondervoorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib tekent woensdag namens de Tweede Kamer het condoleanceregister bij de Noorse ambassade in Den Haag. Eerder betuigden premier Mark Rutte en koningin Beatrix hun medeleven met de Noren.