Clicky


Cruijff wil regels bij Ajax soms overtreden

Cruijff wil regels bij Ajax soms overtreden
01-08-2011 11:32 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - Johan Cruijff is van mening dat hij in het belang van Ajax de regels binnen de raad van commissarissen af en toe moet overtreden. Dat zegt de voormalig nummer 14 in zijn column in De Telegraaf.

Cruijff werd vorige week benoemd tot lid van de nieuwe rvc, maar mag zich tot zijn ongenoegen in de media niet uitlaten over beleidszaken. "Hoe meer ik over de regels van de rvc nadenk, hoe meer ik tot de conclusie kom, dat ik mijn eigen regels moet maken."

"Zelfs als ik zie dat er iets fout gaat, maar de meerderheid is het niet met me eens, mag ik daar niets over zeggen", vervolgt Cruijff, voor wie stilzwijgen geen optie is. "Is het dan in het belang van Ajax dat ik me aan de regels houd of dat ik toch mijn mond opentrek?"



"Het belang van mijn club gaat boven alles", stelt Cruijff. "Krijg ik daarmee voor elkaar dat Ajax beter gaat functioneren, dan gaan de aandelen vanzelf omhoog. Terwijl als ik zie dat het fout gaat en dan mijn mond houd, het belang van Ajax en de aandeelhouders alleen maar wordt geschaad."