Clicky

Heerenveen ziet NEC terugkomen en Groningen in slotfase onderuit

06-08-2011 21:58 | Sport | auteur de redactie
HEERENVEEN (Novum) - Sc Heerenveen is er in eigen huis niet in geslaagd NEC aan de kant te zetten. De ploeg van trainer Ron Jans gaf een voorsprong van twee treffers weg: 2-2. Oussama Assaidi en Luciano Narsingh scoorden voor de thuisploeg, maar dankzij Bram Nuytinck en Stef Nijland werden de punten in het Abe Lenstra stadion gedeeld.

FC Groningen heeft op bezoek bij Roda JC een overwinning uit handen gegeven. De ploeg van trainer Pieter Huistra ging in de slotfase met 2-1 onderuit. Leandro Bacuna opende vanaf elf meter de score voor de bezoekers, na een rode kaart voor Ruud Vormer. Via Mark-Jan Fledderus en Sanharib Malki ging Roda alsnog met de zege aan de haal.

De nummers vijf en zes van vorig jaar maakten er een eenzijdige wedstrijd van. Groningen was heer en meester in Limburg. Dat resulteerde na zes minuten in de eerste goede mogelijkheid, maar een voorzet van Bacuna belandde via Roda-verdediger Martijn Monteyne op de paal.

In de elfde minuut kwamen de noorderlingen alsnog aan de leiding. Nicklas Pedersen ging na een fraai hakje van Tim Matavz op doelman Przemyslaw Tyton af. Ruud Vormer trok aan de noodrem en werd bestraft met rood. Bacuna benutte de daaropvolgende strafschop.

Groningen kreeg veel mogelijkheden om de score uit te breiden. Zo spatte een schot van Tom Hiariej op de paal uiteen en na rust was uitblinker Dusan Tadic dicht bij. De bezoekers verzuimden echter de klus te klaren, waarna Roda meer en meer onder de druk vandaan kwam.

Pogingen van Laurent Delorge, Adil Ramzi en Fledderus leverden aanvankelijk geen treffer op, maar laatstgenoemde vond in de 76e minuut alsnog het net uit een vrije trap. In de slotfase maakte Malki het feest compleet voor de Limburgers door de bal binnen te glijden.