Clicky


Duel Oranje tegen Engeland geschrapt om rellen

Duel Oranje tegen Engeland geschrapt om rellen
09-08-2011 12:08 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - De vriendschappelijke wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Engeland van woensdag op Wembley is afgelast. Dat hebben de autoriteiten in Engeland besloten na overleg met de Engelse voetbalbond FA, meldt de KNVB.

Volgens een woordvoerder van de voetbalbond hebben de lokale autoriteiten aangegeven dat de situatie in Londen 'dermate ernstig is dat de beschikbare politiecapaciteit elders nodig is'. De politie wil zich volledig kunnen richten op de rellen die Londen al dagen teisteren. De FA zegt het te betreuren dat het treffen met Nederland van de baan is.

Volgens de woordvoerder heeft het Nederlands elftal op Schiphol kennis genomen van de afgelasting. De selectie stond op het punt naar Engeland te vertrekken. "Al onze mensen komen nu terug", vertelt de woordvoerder.

Diverse Engelse internationals hebben op Twitter hun ergernis geuit over het geweld in de hoofdstad. Manchester United-spits Wayne Rooney heeft opgeroepen het geweld te stoppen. "Dit is een schande voor ons land. Stop ermee, alsjeblieft."



Zijn collega bij de Red Devils en het Engelse nationale elftal, Rio Ferdinand, beschrijft de taferelen in Londen als 'krankzinnig'. Hij pleit voor het inzetten van militairen. "Het lijkt erop dat de mensen/kinderen totaal geen respect hebben voor de politie. Misschien kan het leger dat respect wel afdwingen."

Naast de interland tussen Engeland en Nederland zijn eerder al diverse bekerwedstrijden afgelast. De League Cup-duels West Ham United - Aldershot en Charlton Athletic - Reading en Crystal Palace- Crawley Town vinden geen doorgang.