Clicky


Oud-trainer Korbach (66) overleden

Oud-trainer Korbach (66) overleden
14-08-2011 19:09 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - Oud-voetbaltrainer Fritz Korbach is op 66-jarige leeftijd overleden. Korbach was in Nederland werkzaam bij onder meer PEC Zwolle, FC Volendam, Cambuur, FC Twente, sc Heerenveen en De Graafschap. De in Duitsland geboren Korbach leed aan keelkanker.

Korbach begon zijn trainersloopbaan in 1968 als assistent bij de amateurs van Elinkwijk. Vijf jaar later stond hij bij FC Wageningen voor het eerst op eigen benen. Het bleek het begin van een imposante trainersloopbaan die hem langs tal van clubs voerde. Sparta was in 2003 zijn laatste werkgever in het Nederlands betaald voetbal, maar daar stapte hij op doktersadvies al na twee dagen op.

De markante trainer maakte er haast een gewoonte van om met zijn ploeg promotie af te dwingen. Liefst vijf keer loodste hij een club naar het hoogste niveau, één keer minder dan recordhouder Frans Körver. Omdat elftallen waar hij aan de slag ging vaak een opmerkelijke opleving kenden, werd de term Fritz-Korbacheffect in het leven geroepen.

Twee keer waagde Korbach een uitstapje naar het buitenland. In 1995 werkte hij in Turkije bij Istanbulspor, tien jaar later stond hij aan het roer bij het Indonesische Makassar.