Clicky


Laura Dekker heeft het gehad met Nederland

Laura Dekker heeft het gehad met Nederland
19-08-2011 16:11 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - Het zeilmeisje Laura Dekker is helemaal klaar met Nederland. Ze wil haar boot Guppy onder de vlag van Nieuw-Zeeland laten varen. Dat zegt haar manager, Lyall Mercer, in de krant The New Zealand Herald.

De 15-jarige Dekker, die het jongste meisje wil worden dat solo rond de wereld zeilt, heeft behalve de Nederlandse ook de Nieuw-Zeelandse nationaliteit. Dat komt doordat ze is geboren op het schip van haar ouders toen dat lag aangemeerd in Whangarei in Nieuw-Zeeland.

Volgens Mercer neemt Dekker haar Nieuw-Zeelandse nationaliteit heel serieus. Ze voelt zich 'niet meer verbonden' met Nederland, omdat de kinderbescherming haar aanvankelijk niet liet vertrekken.



Nieuw-Zeeland loopt nog niet warm voor het Nederlandse zeilmeisje, zegt Mercer verder. "Ze heeft nog helemaal geen steun gekregen. Het is haar zelfs niet gelukt een Nieuw-Zeelandse vlag te krijgen." Ten onrechte, vindt de manager. Volgens hem is Dekkers 'avontuurlijke geest' typisch Nieuw-Zeelands.

Dekker komt naar verwachting eind deze maand aan in Australië. Daar blijft ze twee weken alvorens haar solotocht te vervolgen.