Clicky


Jochem Myjer met spoed geopereerd aan tumor

Jochem Myjer met spoed geopereerd aan tumor
19-08-2011 21:41 | Showbizz | auteur de redactie
(Novum) - Jochem Myjer is donderdag met spoed geopereerd aan een tumor in zijn ruggenmerg. De cabaretier is in ieder geval tot begin volgend jaar uit de running, blijkt uit een bericht op de website van Myjers management. Of de tumor goed- of kwaadaardig is, wordt nog onderzocht.

Het management van de 34-jarige cabaretier spreekt van een 'zware en risicovolle' operatie. "Die lijkt goed verlopen", licht Jochems manager toe in SBS Shownieuws. "Het is alleen nog de vraag wat voor tumor het precies is." Over zo'n drie weken moet daar meer duidelijk over zijn. Dan worden de onderzoeksresultaten verwacht.

De tumor werd ontdekt nadat de cabaretier klaagde over nekpijn. "Hij had een paar weken terug ineens ernstige nekklachten. Die verdwenen niet, waarna een MRI-scan is gemaakt. Daaruit is gebleken dat iets in zijn rug zat."

De tumor had ernstige gevolgen kunnen hebben, zoals uitvalverschijnselen. "Zoals het er nu uitziet is het goed, maar dat is nog afwachten." Myjer staat een 'stevig' revalidatieproces te wachten, heeft zijn manager te horen gekregen van de behandelend artsen. "Daar moeten we een aantal maanden voor uittrekken. Het is te hopen dat hij weer de oude wordt."



Vanwege de operatie heeft Myjer een groot aantal optredens af moeten zeggen. Alle shows tot januari zijn afgelast. "Dat vindt hij vervelend en pijnlijk." Iedereen die kaarten had gekocht voor geannuleerde voorstellingen van Myjers nieuwste show Even Geduld Aub! krijgt binnenkort bericht van het theater. "We doen ons best de voorstellingen zo snel mogelijk in te halen. Dat is uiteraard volledig afhankelijk van het herstel van Jochem."