Clicky


Dubbelslag Rodriguez, Mollema derde

Dubbelslag Rodriguez, Mollema derde
27-08-2011 21:22 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - Joaquin Rodriguez heeft zijn tweede ritzege in de Ronde van Spanje geboekt. De Spaanse renner van Katusha maakte in de achtste etappe het verschil in de steil bergop lopende laatste kilometer. Rodriguez neemt dankzij de zege de rode leiderstrui over van Sylvain Chavanel. Bauke Mollema finishte net achter Michele Scarponi als derde.

Rodriguez heeft in het algemeen klassement een voorsprong van 32 seconden op zijn ploeggenoot Daniel Moreno. De Deen Jakob Fuglsang staat op 34 seconden derde. Bauke Mollema komt de top tien binnen. Hij staat negende op precies een minuut. Vincenzo Nibali, de eindwinnaar van vorig jaar, verloor meer dan een halve minuut.



Woensdag toonde Rodriguez zich bij een soortgelijke aankomst al de sterkste in Valdepenas de Jaen. Wout Poels eindigde toen als tweede, maar die prestatie kon hij zaterdag in San Lorenzo de el Escorial niet evenaren. De Limburger plaatste in de slotfase samen met drie andere renners een aanval. Hij werd echter snel ingerekend en kwam in de loodzware laatste kilometer duidelijk kracht tekort.