Clicky


Aanhoudingen bij rellen De Kuip

Aanhoudingen bij rellen De Kuip
18-09-2011 09:31 | Sport | auteur de redactie
ROTTERDAM (Novum) - Bij ongeregeldheden bij De Kuip in Rotterdam zijn zaterdagavond vier mensen aangehouden. Supporters van Feyenoord hielden voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap een protestactie tegen het beleid van de club en probeerden het Maasgebouw binnen te stormen, meldt de politie.

Leden van de harde kern van Feyenoord staken bij het Maasgebouw, dat aan De Kuip vastzit, vuurwerk en fakkels af. De voordeur van het gebouw sneuvelde. Agenten wisten te voorkomen dat ze het gebouw binnenkwamen door hun pistool te trekken. Toen de wedstrijd om 20.45 uur begon keerde de rust terug en ook na de wedstrijd, die eindigde in 4-0, bleef het rustig.

De supportersvereniging van Feyenoord heeft de rellen scherp veroordeeld. Een woordvoerder noemde ze 'te bespottelijk voor woorden'. "Het is idioterie ten top. Natuurlijk nemen wij hier krachtig afstand van. Hier zijn grenzen schromelijk overschreden."

Ook burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb (PvdA) en algemeen directeur van de club Eric Gudde reageerden met afschuw op de gebeurtenissen.