Clicky


PVV feliciteert 'moedig Slowaaks volk'

PVV feliciteert 'moedig Slowaaks volk'
12-10-2011 09:39 | Politiek & Verkiezingen | auteur de redactie
(Novum) - De PVV in het Europese parlement feliciteert het 'moedige Slowaakse volk' met het besluit om niet akkoord te gaan met de uitbreiding van het Europese noodfonds (EFSF). Doordat Slowakije dinsdag tegenstemde, gaat het reddingsplan voor noodlijdende EU-lidstaten zoals Griekenland voorlopig niet door.

De uitslag is volgens delegatieleider voor de PVV in het Europees Parlement Barry Madlener goed nieuws voor Europa. "Het toont aan dat er nog steeds een stem is voor hen die zich verzetten tegen een Europees dictaat dat de Europese belastingbetaler vele miljarden euro's zal kosten."

Slowakije heeft volgens hem een 'volstrekt rationele keuze' gemaakt. "Het is hen dan ook alles behalve te verwijten dat ze weigeren geld over te maken naar een frauderend land als Griekenland." Madlener hoopt dat de rest van Europa een voorbeeld aan Slowakije neemt.

Overigens wordt verwacht dat Slowakije binnenkort alsnog instemt. Een kleine coalitiepartij in Slowakije was tegen de steun, waardoor de coalitie steun van de oppositie nodig had. De sociaal-democraten in de oppositie wilden alleen voor stemmen als de regering zou aftreden.

Door de negatieve uitslag viel de regering. Nu de sociaal-democraten hun zin hebben gekregen, is de verwachting dat er binnenkort opnieuw wordt gestemd. De sociaal-democraten zullen dan hoogstwaarschijnlijk alsnog voor stemmen.