Clicky


Willem Holleeder verliest kort geding

Willem Holleeder verliest kort geding
21-10-2011 16:57 | Showbizz | auteur de redactie
(Novum) - De film De Heineken Ontvoering kan gewoon gaan draaien in de bioscopen. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam vrijdag bepaald. Willem Holleeder, een van de Heineken-ontvoerders, had een kort geding aangespannen tegen producent IDTV.

Holleeder is bang dat er door de film, waarin Rutger Hauer de hoofdrol speelt, een verkeerd beeld ontstaat van de Heineken-ontvoering. Hij vreest commotie en denkt dat mensen bij het zien van de film fictie en werkelijkheid niet van elkaar kunnen onderscheiden. "Een leugen kan waarheid worden als de leugen maar vaak genoeg wordt herhaald", stelde Holleeders advocaat Stijn Franken donderdag tijdens de behandeling van het kort geding.



In De Heineken Ontvoering komt de naam Willem Holleeder niet voor. Wel is er een personage, genaamd Rem, dat volgens IDTV is gebaseerd op Holleeder en de jongste Heineken-ontvoerder Martin Erkamps. Holleeder zegt zich te herkennen in Rem en wilde dat die uit de film werd gehaald.

De rechtbank van Amsterdam heeft nog geen inhoudelijke toelichting gegeven op de uitspraak. Die volgt volgende week vrijdag. De Heineken Ontvoering is vanaf volgende week donderdag in de bioscopen te zien.