Clicky


Brinkman overweegt aangifte tegen Noord-Holland

Brinkman overweegt aangifte tegen Noord-Holland
24-10-2011 19:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur de redactie
(Novum) - PVV'er Hero Brinkman overweegt aangifte te doen tegen de provincie Noord-Holland als de klokkenluider die de gebreken van de provinciale website blootlegde, wordt vervolgd. Dat laat Brinkman maandag weten. Het Tweede Kamerlid maakt ook deel uit van de Provinciale Staten van Noord-Holland.

De provincie deed eind september aangifte tegen de man die ontdekte dat het ambtelijke informatie- en managementsysteem van de provincie met een standaardwachtwoord voor iedereen toegankelijk was.

Brinkman ontkent dat hij zelf opdracht heeft gegeven tot het hacken van de site; de klokkenluider heeft dat op eigen initiatief gedaan. Vervolgens heeft de hacker wel meegeholpen met het 'dichten van de gaten' in de site, waarbij Brinkman als tussenpersoon fungeerde. Maar dat gebeurde op verzoek van de provincie, stelt de PVV'er.Brinkman snapt dan ook niet dat aangifte tegen de klokkenluider is gedaan. Hij heeft het provinciebestuur tevergeefs verzocht de aangifte in te trekken. Als de aangifte wordt geseponeerd door justitie, is daarmee voor hem de kous af. Gebeurt dat niet, dan overweegt hij om zelf aangifte te doen tegen de provincie en wil hij zich laten horen als getuige.