Clicky


Fractieberaad over Mauro van start

Fractieberaad over Mauro van start
01-11-2011 11:43 | Politiek & Verkiezingen | auteur de redactie
(Novum) - De CDA-fractie in de Tweede Kamer is dinsdagochtend rond 10.30 uur begonnen met het fractieberaad over het lot van de Angolese asielzoeker Mauro Manuel. Tijdens de vergadering moet blijken of een oplossing kan worden gevonden waar de hele fractie zich in kan vinden.

Het overgrote deel van de fractie kan leven met het besluit van minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) om de 18-jarige man terug te sturen naar Angola. De twee 'dissidente' Kamerleden Kathleen Ferrier en Ad Koppejan vinden echter dat Mauro in Nederland moet blijven.

Een mogelijk compromis zou kunnen zijn dat Mauro de aanvraag van een eventueel studievisum in Nederland mag afwachten. Voorafgaand aan het overleg deden de meeste CDA'ers er het zwijgen toe of wilden weinig kwijt. "We gaan kijken wat er uit de vergadering komt", zei Henk Jan Ormel.De vergadering van de CDA-fractie duurt tot uiterlijk 14.00 uur. Dan begint het vragenuurtje in de plenaire zaal. Buiten de Kamer wordt actie gevoerd voor Mauro. Op het Plein vindt aan het begin van de middag een manifestatie plaats waarbij een 'menselijk hart' wordt gevormd om Mauro. Dat gebeurt in aanwezigheid van bekende Nederlanders, zoals Freek de Jonge.