Clicky


Youp van 't Hek best bekeken op oudejaarsavond

Youp van 't Hek best bekeken op oudejaarsavond
01-01-2012 15:35 | Showbizz | auteur de redactie
(Novum) - Youp van 't Hek heeft met zijn oudejaarsconference de meeste mensen weten te boeien. Naar zijn voorstelling De Tweede Viool keken op oudejaarsavond 2,4 miljoen mensen.

De cabaretier laat hiermee zijn concurrent Beau van Erven Dorens ver achter zich. De presentator hield voor zijn programma De Wereld van Beau eenmalig een oudejaarsconference. Hier stemden 383 duizend mensen op af, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Van Erven Dorens liet eerder al weten dat hij niet verwachtte meer kijkers te trekken dat Van 't Hek. "Ik maak me geen illusies dat ik Youp ga verslaan, dat slaat helemaal nergens op."

Na de voorstelling van Youp van 't Hek keken de meeste mensen naar Ik Hou van Holland. Hier bleven ruim twee miljoen mensen voor thuis. Het achtuurjournaal sluit de top drie van best bekeken programma's met 1,8 miljoen kijkers.

Tijdens oudejaarsavond werden ook verschillende concerten uitgezonden. Vrienden van Amstel Live trok 754 duizend kijkers en 728 duizend mensen keken naar De Toppers. Glennis Grace wist 475 duizend mensen te boeien en 396 duizend mensen keken naar het optreden van Marco Borsato.