Clicky


Joling en SBS verlengen contract voorlopig niet

Joling en SBS verlengen contract voorlopig niet
31-01-2012 21:08 | Showbizz | auteur de redactie
(Novum) - Gerard Joling dient zijn huidige contract bij werkgever SBS uit, maar verlengt voorlopig niet. De zender wilde het contract van de zanger per direct met twee jaar verlengen, maar Joling heeft voor het aanbod bedankt. Dat meldt RTL Boulevard. Jolings contract loopt 3 september af.

De zender wil niet af van Joling en praat in de toekomst mogelijk weer met hem over een contractverlenging. De komende tijd gaan beide partijen op zoek naar formats waarin zowel SBS als Joling goed tot zijn recht komt, laat de zender weten. In september wordt de balans van de samenwerking opnieuw opgemaakt.

"We zijn bij SBS 6 bezig met een veranderingstraject", laat Georgette Schlick, de topvrouw van SBS Broadcasting weten. "We denken dat Gerard, in een iets andere rol dan de kijker hem bij SBS 6 kent, daar een belangrijke bijdrage in kan hebben."

"Er is gekozen te zoeken naar een nieuwe rol voor mij, waarin de kijker nog steeds de vertrouwde Geer ziet, maar ik ook meer van mijzelf kan laten zien", aldus de zanger. "Ik heb daar veel zin en vertrouwen in."



Joling en SBS hebben het al enige tijd met elkaar aan de stok. De zanger verdient naar verluidt meer dan een miljoen euro per jaar bij de zender, maar presenteerde sinds het voorjaar van 2011 geen programma meer. Eerder werd bekend dat de zender vindt dat hij te weinig doet voor zijn geld.