Clicky


Gertjan Verbeek verlengt contract bij AZ tot 2015

Gertjan Verbeek verlengt contract bij AZ tot 2015
02-02-2012 18:31 | Sport | auteur de redactie

ALKMAAR (Novum) - Gertjan Verbeek blijft ook de komende jaren trainer van AZ. Het contract van de 49-jarige oefenmeester is tot 2015 verlengd, maakte de nummer drie van de Eredivisie donderdagmiddag bekend. Zijn oude verbintenis liep nog anderhalf jaar door. Verbeek is bezig aan zijn tweede seizoen bij AZ. Hij was eerder ook trainer van Heracles Almelo, Feyenoord en Heerenveen.

Verbeek was met AZ de revelatie van de eerste seizoenshelft. De Alkmaarders voerden lange tijd de Eredivisie aan, maar de laatste tijd kwam de klad er een beetje in. Uit de laatste zes wedstrijden werden slechts vijf punten gepakt, waardoor AZ is afgezakt naar de gedeelde tweede plaats met FC Twente. Koploper PSV heeft twee punten meer.

In de bekertoernooien vergaat het AZ crescendo. De ploeg overleefde de groepsfase van de Europa League en bereikte woensdag ook de laatste vier van de KNVB Beker door een 2-1 zege op de amateurs van GVVV. In zijn eerste seizoen eindigde Verbeek als vierde.
 

 


Met zijn contractverlenging maakt Verbeek een einde aan de geruchten rondom hem. Zo werd zijn naam in verband gebracht met Heerenveen, de club waar hij tussen 2004 en 2008 al trainer was. De Friezen nemen aan het einde van het seizoen afscheid van Ron Jans.