Clicky


Geen straf voor kannibalen BNN

Geen straf voor kannibalen BNN
04-02-2012 17:43 | Showbizz | auteur de redactie
(Novum) - Dennis Storm en Valerio Zeno worden niet vervolgd omdat ze van elkaar hebben gesnoept. De twee presentatoren aten een stukje voor elkaars vlees voor hun programma Proefkonijnen. Het Openbaar Ministerie ziet geen aanleiding de twee te vervolgen, schrijft minister Marja van Bijsterveldt (CDA) aan de Tweede Kamer.

De partij van Van Bijsterveldt stelde Kamervragen naar aanleiding van de uitzending. Kamerlid Maarten Haverkamp wilde weten of Storm en Zeno zich schuldig maakten aan kannibalisme. "Wij zijn van mening dat de wet overtreden niet een taak van de publieke omroep is", lichtte Haverkamp de Kamervragen toe. "Ik vraag me ook af of je als publieke omroep dit soort dingen moet willen uitzenden."

In haar antwoord laat Van Bijsterveldt mede namens minister van Justitie Ivo Opstelten weten dat het OM niet van plan is Storm en Zeno te vervolgen. De minister schrijft dat niet is gebleken dat de wet is overtreden en dat er dus geen sprake van of zicht op een veroordeling of boete is.



Kannibalisme is in Nederland niet strafbaar. Volgens Gerard Spong, die Storm en Zeno bijstaat, is de wetgeving rondom het eten van mensenvlees 'vaag'. De advocaat zei eerder dat de BNN-presentatoren zich wel schuldig maken aan heling, omdat vlees wegnemen uit een gezond lichaam is weggenomen zonder medische noodzaak.

Eind december was te zien hoe Storm en Zeno elkaar bereide vlees aten. De presentatoren lieten voor het experiment een stukje vlees uit hun bil en zij halen. De aflevering, die wereldwijd aandacht van de pers trok, werd in Nederland gevolgd door 438 duizend kijkers.