Clicky


Omstreden programma Eyeworks vanavond al uitgezonden

Omstreden programma Eyeworks vanavond al uitgezonden[+foto]
23-02-2012 19:35 | Showbizz | auteur de redactie
AMSTERDAM(Novum) - Het nieuwe in opspraak geraakte nieuwe programma van RTL wordt donderdagavond al voor het eerst uitgezonden. Dat hebben RTL Nederland, het VUmc en producent Eyeworks besloten. De eerste aflevering stond eigenlijk gepland voor 7 maart.

24 Uur: Tussen Leven en Dood raakte in opspraak toen woensdagavond bleek dat een meisje tijdens een gesprek met een kinderarts in het VUmc in Amsterdam werd gefilmd zonder dat vooraf om toestemming was gevraagd. De Inspectie voor de Gezondheidszorg wil uitleg van het ziekenhuis over de televisieopnames.



De partijen willen de kijker de kans geven zelf een oordeel te vormen over de discussie die in de media is ontstaan. Het programma wordt om 20.30 uur uitgezonden op RTL 4.

Eerder liet de producent van het weten dat alle mensen die in het ziekenhuis gefilmd zijn opnieuw worden benaderd met de vraag of ze nog steeds achter het programma staan. De betrokkenen bij de eerste aflevering hebben al toestemming gegeven voor het uitzenden van de beelden.

©Foto: Nationale Beeldbank/Barbara Houweling