Clicky


Lichamen vermiste Ingrid Visser en Lodewijk Severein gevonden

Lichamen vermiste Ingrid Visser en Lodewijk Severein gevonden
27-05-2013 09:24 | Binnenland | auteur de redactie

AMSTERDAM (Novum) - De politie heeft bij de Spaanse plaats Murcia de lichamen van de vermiste volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein gevonden. Dat melden Spaanse media.

De politie gaat volgens de krant La Opinión de Murcia uit van een misdrijf. Twee verdachten zijn aangehouden in de regio Valencia, meldt de krant Laverdad. Ze zouden banden hebben met de georganiseerde misdaad. Een politiewoordvoerder in Murcia wilde maandagochtend niets bevestigen.

Een woordvoerder van de familie laat weten dat de familie afgelopen nacht op de hoogte is gesteld van de vondst van menselijke resten nabij Murcia. Waarschijnlijk gaat het om twee lichamen. Waar de vondst exact is gedaan kreeg de familie niet te horen. De politie is bezig met de identificatie, werd verteld.

De lichamen werden zondagavond aangetroffen in de plaats Alquerías, twaalf kilometer van Murcia. De stoffelijke overschotten zouden deels begraven hebben gelegen op een limoenplantage. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

"De familie is nu bezig de eerste berichten te verwerken", meldt de zegsvrouw. Vooralsnog wachten zij verdere berichten van de Spaanse politie af. De familie is momenteel in Nederland.

Het stel werd sinds twee weken vermist. In Spanje had het koppel een doktersafspraak, waarvoor ze niet kwamen opdagen. Woensdag werd hun huurauto teruggevonden.

De 35-jarige Visser was recordvolleybalinternational. Ze speelde tussen 1994 en 2011 514 interlands voor het Nederlands team.