Clicky


'Visser en Severein vermoord om vastgoedinvestering'

'Visser en Severein vermoord om vastgoedinvestering'
28-05-2013 09:15 | Binnenland | auteur de redactie

(Novum) - Een mislukte zakendeal lijkt Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein fataal te zijn geworden. Dat meldt het AD dinsdag. Investeringen van Severein zouden hebben geleid tot de moord op het stel, zegt een bron van rond de familie tegen de krant.

De laatste jaren zou zakenman Severein in het vastgoed zitten. "De politie denkt dat hij zakendeed met verkeerde mensen", aldus de bron.

Op de dag van hun verdwijning zou het Nederlandse stel een afspraak hebben gehad met een omstreden Spaanse vastgoedhandelaar, Evedasto Lifante. Hij is een voormalig eigenaar van de volleybalclub in Mucia, waar Visser speelde. Zij zou geld van hem tegoed hebben.

Maandag meldden Spaanse media dat een van de aangehouden verdachten voor de moord op Visser en Severein de oud-manager is van volleybalclub Murcia. Het zou gaan om Juan Cuenca Lorente. Ook werden twee Roemenen van 47 en 60 jaar aangehouden. Volgens bronnen zouden zij banden hebben met de georganiseerde misdaad in Oost-Europa.

Op zo'n twaalf kilometer van Murcia, in Alquerías, werden zondag twee lichamen gevonden. De Nederlandse politie liet maandag weten ervan uit te gaan dat het om het sinds 13 mei vermiste Nederlandse stel gaat. Dna-onderzoek moet dit nog uitwijzen. De 35-jarige Ingrid Visser en de 57-jarige Lodewijk Severein werden sinds maandag 13 mei vermist in Spanje.