Clicky


'Severein verwachtte som geld terug van ex-manager'

'Severein verwachtte som geld terug van ex-manager'
28-05-2013 13:42 | Binnenland | auteur de redactie

(Novum) - De vermiste zakenman Lodewijk Severein verwachtte een grote som geld terug van de aangehouden oud-manager van volleybalclub Murcia. Dat meldt de lokale krant van Valencia Levante-EMV dinsdag. Severein zou meerdere malen geld aan de ex-manager,Juan Cuenca Lorente, hebben geleend.

Een woordvoerder van de politie in Murcia kan dit niet bevestigen. Wel laat hij weten dat de 36-jarige Spanjaard die is aangehouden in de zaak van Lodewijk Severein en zijn vriendin en volleybalster Ingrid Visser inderdaad Juan Cuenca Lorente is.

De Spaanse krant meldt verder dat Visser iets meer dan drie maanden zwanger was toen ze werd gedood. De zegsman van de politie kan dit evenmin bevestigen. De Spaanse politie meldde op een persconferentie maandagavond wel dat ervan wordt uitgegaan dat Visser en Severein in Murcia waren vanwege een bezoek aan een arts, maar dat waarschijnlijk ook zakelijke onderhandelingen gepland waren.

De eigenaar van de club in Murcia in 2005, Evedasto Lifante, zegt tegen de Spaanse krant La Verdad dat hij sinds 2011 geen contact meer met Juan Cuenca Lorenta kon krijgen. De ex-manager zou alle rekeningen, documenten en zelfs de computer van de club hebben meegenomen. Daarmee zou hij de club en de eigenaar grote schade hebben toegebracht.

De 36-jarige Spaanse verdachte wordt volgens de zegsman dinsdag voorgeleid aan de rechter in Valencia die bepaalt of hij langer vast moet blijven. De twee andere, Roemeense verdachten, worden woensdag voorgeleid.

De resultaten van het dna-onderzoek, om te bepalen of de zondag gevonden lichamen inderdaad afkomstig zijn van Visser en Severein, worden vermoedelijk binnen enkele dagen bekend, maar mogelijk duurt het onderzoek langer, laat een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Inmiddels hebben de kinderen van Severein dna-afgestaan en via de sportclub van Visser is dna naar Spanje gestuurd, aldus de zegsman.