Clicky


'Verdachte zaak Visser wijst naar ex-eigenaar club'

'Verdachte zaak Visser wijst naar ex-eigenaar club'
29-05-2013 11:25 | Binnenland | auteur de redactie

(Novum) - De Spaanse verdachte die vastzit voor de moord op ex-volleybalster Ingrid Visser en Lodewijk Severein, beschuldigt een ander. Het zou gaan om zakenman en voormalig eigenaar van de volleybalclub van Murcia, Evedasto Lifante. Dat meldt de Spaanse krant La Verdad de Murcia woensdag.

De 36-jarige verdachte Juan Cuenca, wiens voorarrest dinsdag werd verlengd, zou zijn beschuldigingen hebben geuit tegenover de onderzoeksrechter. Lifante was eigenaar van de volleybalclub toen Cuenca er manager was in 2005. Lifante ontkent de beschuldigingen in de Spaanse krant.

Lifante zou volgens de Spaanse media een marmergroeve bezitten. Volgens De Telegraaf zou Severein samen met Cuenca in de marmerhandel hebben gezeten en zou Severein willen onderhandelen over teruggave van zijn investering.

Lifante zou tegelijkertijd voor zijn leven vrezen, omdat hij als tipgever de politie naar Cuenca zou hebben geleid, meldt het AD woensdag. Volgens Lifante had Cuenca een schuld van mogelijk driehonderdduizend euro bij twee Roemenen, die ook in de zaak vastzitten en door de Spaanse media huurmoordenaars worden genoemd.

Zondag werden twee lichamen gevonden in Alquerías, op zo'n twaalf kilometer van Murcia. De Nederlandse politie liet maandag weten ervan uit te gaan dat het om het sinds 13 mei vermiste Nederlandse stel gaat. Dna-onderzoek moet dit nog uitwijzen.