Clicky


Op- en afrit A20 Moordrecht twee nachten afgesloten

Op- en afrit A20 Moordrecht twee nachten afgesloten
19-07-2013 17:24 | Wegwerkzaamheden | auteur Administrator news

In de nachten van 15 op 16 augustus en 16 op 17 augustus is op de A20 bij afslag 18 (Moordrecht) de afrit vanuit Gouda afgesloten van circa 21.00 tot uiterlijk 05.30 uur. De oprit naar Rotterdam is afgesloten van circa 23.00 tot uiterlijk 05.30 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de afslag Nieuwerkerk aan den IJssel. Rijkswaterstaat verlegt tijdens deze afsluiting rotonde ’t Fopje.

Dit betreft een herziene datum. Eerder is in de nieuwsbrief van medio juni geschreven dat de werkzaamheden in de nachten van 23/24 en 24/25 juli zouden plaatsvinden.

In de nachten 15/16 augustus en 16/17 augustus asfalteert aannemer MNO Vervat de nieuwe rotonde. Ook worden de markeringen aangebracht. Verkeersregelaars leiden het doorgaande verkeer over de Middelweg (N456) langs de rotonde. Tijdens de nachtelijke werkzaamheden is ook het verkeer op de Parallelweg Noord gestremd. Dit wordt met borden aangegeven.

De rotonde wordt tijdelijk verplaatst richting de carpoolplaats. De routes en aansluitingen voor het autoverkeer blijven gelijk. Fietsers worden via de andere zijde van de rotonde geleid. De tijdelijke situatie met de verlegde rotonde duurt zeker 1,5 jaar, tot de nieuwe op- en afritten van de afslag Moordrecht in gebruik zijn genomen en de Middelweg is aangepast. Naar verwachting is dit het eerste kwartaal van 2015.

Voor de aanleg van de nieuwe afslag A20 Moordrecht wordt het huidige viaduct in de A20 over de Middelweg vervangen. Het nieuwe viaduct wordt aan de bovenzijde breder zodat het mogelijk is om in de toekomst de A20 uit te breiden naar tweemaal 3 rijstroken. De verplaatsing van de rotonde is noodzakelijk om veilig aan deze verbreding te kunnen werken. Bovendien komt het bredere viaduct tot op de plek waar de huidige rotonde ligt.

De nieuwe aansluiting Moordrecht A20 wordt uitgevoerd in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, gemeente Zuidplas en ProRail. In de eindsituatie komt de huidige afslag Moordrecht op de A20 naar de N456/Middelweg te vervallen. De nieuwe afslag Moordrecht ligt een paar

honderd meter verder richting knooppunt Gouwe, met een viaduct over rijksweg A20 en het spoor Rotterdam - Gouda, en sluit daarna weer aan op de N456 en de Middelweg. Voor fietsers en lokaal autoverkeer wordt bovendien een tunnel onder het spoor gebouwd. De maatregelen zorgen voor minder files op de A20, een betere verkeersafwikkeling op afrit 18 bij Moordrecht en een verbeterde verkeersveiligheid.