Clicky


Sanoma verlaagt winstverwachting opnieuw

Sanoma verlaagt winstverwachting opnieuw
23-07-2013 15:16 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - Mediaconcern Sanoma stelt zijn winstverwachting voor dit jaar opnieuw naar beneden bij. De verwachting is dat de winst onder de 180 miljoen euro uitkomt, maakte het Finse bedrijf dinsdag bekend. In maart gaf de eigenaar van onder meer televisiezender SBS ook al een winstwaarschuwing af. De advertentiemarkt staat er slechter voor dan gedacht.

Het mediabedrijf ging vanaf maart uit van een winst tussen 180 en 205 miljoen euro. De omzetverwachting is ook bijgesteld. Sanoma rekent nu op een daling van vier procent. De vorige verwachting ging uit van twee tot vier procent. Sanoma ziet in de tweede helft van dit jaar geen verbetering van de marktomstandigheden in Europa.

Sanoma boekte in maart al af op zijn Nederlandse activiteiten vanwege de zwakke vooruitzichten. De afschrijving geldt zowel voor de tijdschriftentak als de online en tv-activiteiten. In Nederland geeft Sanoma een groot aantal tijdschriften uit, waaronder Libelle en Donald Duck. Ook is het bedrijf eigenaar van nieuwssite nu.nl.