Clicky


PvdA vraagt om veiliger openbaar vervoer

PvdA vraagt om veiliger openbaar vervoer
23-07-2013 17:05 | Algemeen | auteur De Redactie

De PvdA heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de veiligheid van reizigers in het openbaar vervoer. Aanleiding hiervoor zijn een aantal ongelukken waarbij reizigers, bij onverwacht remmen door de buschauffeur, door de bus werden geslingerd en verwondingen opliepen. Reizigers hebben de PvdA laten weten het onbegrijpelijk te vinden dat autogordels overal verplicht zijn, behalve in het openbaar vervoer.

De PvdA wil dat het openbaar vervoer veilig en betrouwbaar is en vraagt aan het stadsbestuur om bij vervoersmaatschappij Veolia en de Provincie Limburg te pleiten voor het aanbrengen van veiligheidsgordels in bussen.

PvdA-raadslid Bep Holla: “Ik ben geschrokken van de ongelukken in de bus. Vorige week ontving ik het zoveelste signaal dat er iets goed mis is. Veel mensen, onze ouderen en gehandicapten, zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. Zij moeten er vanuit kunnen gaan dat ze veilig van A naar B worden gebracht. De buschauffeurs doen daar hun stinkende best voor, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom wil de PvdA dat Veolia veiligheidsgordels aanbrengt, zodat de kans op ongelukken afneemt en reizigers weer veilig met de bus durven te gaan.”