Clicky


Vakantiedrukte op Europese wegen

Vakantiedrukte op Europese wegen
27-07-2013 10:10 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - Vakantiegangers krijgen zaterdag te maken met grote drukte op de Europese snelwegen. In Frankrijk is het vooral druk op de Route du Soleil. Op de A7 tussen Lyon en Marseille stond rond 08.30 uur al meer dan veertig kilometer file, meldt de ANWB. In Duitsland is het rustiger, maar wel erg warm. Op de A8 tussen Neurenberg en Passau heeft het verkeer last van smeltend asfalt.

Motorrijders kunnen het traject in Beieren vanwege het smeltende asfalt maar beter helemaal mijden. Op de A8 tussen München en Salzburg krijgen reizigers al te maken met drukte bij de tankstations en op parkeerplaatsen. Voor de Gotthardtunnel in Zwitserland op weg naar Italië is een wachttijd van tweeënhalf uur.

De hitte in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Italië noopt tot voorzorgsmaatregelen. De ANWB geeft als tip de achterruit van de auto af te schermen, zich te verkoelen met een natte theedoek en om de motor en de airco aan te laten staan tijdens het wachten in de file.

De drukte van zaterdag komt vooral door vertrekkend verkeer. De grootste drukte wordt de komende twee weekeinden verwacht. Volgende week gaan onder anderen de Fransen zelf massaal op vakantie, terwijl ook het terugkerend vakantieverkeer naar het noorden weer op gang komt.