Clicky


Prijsvechter Ryanair ziet omzet stijgen

Prijsvechter Ryanair ziet omzet stijgen
29-07-2013 09:36 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

(Novum) - Ryanair heeft de omzet in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar met vijf procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De prijsvechter zag de omzet toenemen van 1,28 miljard euro in 2012 tot 1,34 miljard dit jaar.

Door de hogere brandstofprijzen en de timing van Pasen daalde de winst van 98,8 miljoen euro in het eerste kwartaal van vorig jaar naar 78,1 miljoen in de drie maanden tot 30 juni 2013. Ryanair vervoerde 23,2 miljoen passagiers, een groei van drie procent, meldt de luchtvaartmaatschappij.

Ryanair wil later dit jaar meer routes en bestemmingen toevoegen. De luchtvaartmaatschappij richt zich hierbij op markten waarop concurrenten als Air Berlin, Iberia en Alitalia bezuinigen. De prijsvechter voert verder onderhandelingen met vliegveld Stansted.

Voor het tweede kwartaal verwacht Ryanair dat de opbrengsten stijgen. Voor heel 2013 voorziet de luchtvaartmaatschappij nog steeds een groei van drie procent in passagiers en een nettowinst tussen de 570 en zeshonderd miljoen euro.

Vorige week werd bekend dat Ryanair bereid is zijn belang van 29,8 procent in Aer Lingus te verkopen aan een Europese branchegenoot. In een toelichting op de cijfers herhaalt topman Michael O'Leary dit standpunt, al betwijfelt hij of er überhaupt een overnamekandidaat is.