Clicky


Treinen botsen frontaal in Zwitserland

Treinen botsen frontaal in Zwitserland
29-07-2013 23:15 | Buitenland | auteur De Redactie

GENÈVE (Novum/AP) - Ten minste 35 inzittenden van twee Zwitserse stoptreinen zijn maandag gewond geraakt toen deze frontaal op elkaar botsten bij het plaatsje Granges-Marnand. Minstens vijf van hen zijn er slecht aan toe, meldt de Zwitserse spoorwegmaatschappij SBB. De machinist van één de treinen zat beklemd in het wrak. Zijn lichaam werd in de nacht van maandag op dinsdag geborgen, aldus de politie.
 

De oorzaak van het ongeval in Granges-Marnand, dat tussen Lausanne en Bern ligt in het westen van Zwitserland, is onduidelijk. Eén van de treinen reed net het station uit toen de andere het wilde binnenrijden. Op foto's van de rampplek, die de lokale krant 24 Heures online plaatste, zijn twee door de klap ineengevlochten en opgestuwde wrakken te zien. Al snel na het ongeluk, dat even voor 19.00 uur plaatsvond, arriveerden de hulpdiensten.

Of er Nederlandse vakantiegangers betrokken zijn bij het treinongeluk is nog onbekend. De Zwitserse autoriteiten kunnen op zijn vroegst pas dinsdagochtend iets zeggen over de identiteit van de gewonden, liet een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken maandagavond desgevraagd weten.

Vorige week kwamen 79 mensen om bij een treinongeval in Noordwest-Spanje.