Clicky


Machinist omgekomen bij treinongeluk Zwitserland

Machinist omgekomen bij treinongeluk Zwitserland [+foto]
30-07-2013 14:51 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - De machinist van een van de twee treinen die maandagavond in het westen van Zwitserland op elkaar botsten is om het leven gekomen. Dat hebben de Zwitserse autoriteiten dinsdag bekendgemaakt. Het ongeval, waarbij 35 mensen gewond raakten, voltrok zich bij het plaatsje Granges-près-Marnand.

De 24-jarige machinist zat beklemd in de bestuurderscabine van zijn trein. Zijn lichaam werd in de nacht van maandag op dinsdag geborgen, aldus de politie. Daarvoor moesten de hulpdiensten de totaal verwrongen treinen uit elkaar halen. Op foto's van de rampplek zijn twee door de klap ineengevlochten en opgestuwde wrakken te zien.


De oorzaak van het ongeval in Granges-près-Marnand, dat tussen Lausanne en Bern ligt in het westen van Zwitserland, is onduidelijk. De ene trein reed net het station uit toen de andere het station wilde passeren. Volgens de Zwitserse autoriteiten lijkt het erop dat de machinist van de vertrekkende trein een sein heeft genegeerd. Hij is maandagavond al gehoord. De autoriteiten benadrukken echter dat een grondig onderzoek noodzakelijk is.

De zwarte dozen van de treinen zijn inmiddels geborgen en worden geanalyseerd.