Clicky


Vier jaar cel geëist tegen supermarkteigenaren

Vier jaar cel geëist tegen supermarkteigenaren
30-07-2013 19:24 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Een 43-jarige man uit Den Haag en zijn 46-jarige echtgenote hebben dinsdag ieder vier jaar cel tegen zich horen eisen. De twee hebben volgens het Openbaar Ministerie in december hun eigen supermarkt in brand gestoken.

Door de brand in de winkel moesten de bewoners van achttien naburige woningen worden geëvacueerd. Het stel weigerde mee te werken aan het onderzoek, maar volgens justitie is het duidelijk dat de man de brand heeft aangestoken. Zo werden er sporen van benzine onder de kassa's gevonden. Ook het afluisteren van de telefoons van de twee verdachten zou belastende informatie hebben opgeleverd.

Het stel zou de brand hebben gesticht om het verzekeringsgeld van zestigduizend euro. Dat was aanzienlijk meer dan de verkoopprijs van de supermarkt aan de Beresteinlaan, die al een tijd te koop stond.

De officier van justitie neemt het de verdachten kwalijk dat ze veel omwonenden in levensgevaar hebben gebracht. Volgens de officier is het een wonder dat er geen doden of gewonden zijn gevallen. Sommige omwonenden moesten de kerstdagen doorbrengen in een hotel vanwege de enorme schade. De uitspraak wordt verwacht over twee weken.