Clicky


Werkloosheid eurozone niet verder opgelopen

Werkloosheid eurozone niet verder opgelopen
31-07-2013 11:27 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - De werkloosheid in de eurozone is in juni niet verder opgelopen in vergelijking met mei. Het werkloosheidspercentage in de zeventien landen van de muntunie kwam afgelopen maand opnieuw uit op 12,1 procent. In totaal zijn ruim negentien miljoen inwoners van de eurozone werkloos, zo meldt het Europees statistiekbureau Eurostat woensdag.

In de landen van de Europese Unie, zonder het nieuwe lid Kroatië, daalde de werkloosheid zelfs met 0,1 procentpunt naar 10,9 procent stabiel. Dat staat volgens Eurostat gelijk aan 26,5 miljoen Europese burgers zonder baan. In vergelijking met een jaar eerder steeg de werkloosheid in zowel de eurozone als in alle landen van de Europese Unie wel.

De jeugdwerkloosheid in de eurozone steeg van 22,8 procent in juni 2012 naar 23,2 procent in juni dit jaar. Griekenland en Spanje hadden de hoogste jeugdwerkloosheid, met cijfers van respectievelijk 58,7 en 56,1 procent. In Duitsland, Oostenrijk en Nederland zaten de minste jongeren onder de 25 jaar zonder werk.

De laagste werkloosheidscijfers waren te vinden in Oostenrijk, Duitsland en Luxemburg. Deze landen bleven onder de zes procent. Het hoogste aantal werklozen woont in Griekenland en Spanje, waar ruim een kwart van de beroepsbevolking zonder werk zit. Vergeleken met april vorig jaar steeg de werkloosheid in juni in zeventien lidstaten, het daalde in tien.