Clicky


Hoger beroep liquidatieproces op Schiphol

Hoger beroep liquidatieproces op Schiphol
31-07-2013 13:44 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - Het hoger beroep in het Amsterdamse liquidatieproces Passage vindt niet plaats in de extra beveiligde rechtbank in Osdorp, maar in het nieuwe justitieel complex op Schiphol. Dat heeft een woordvoerder van het gerechtshof in Amsterdam woensdag bevestigd.

De rechtszaak vond in eerste aanleg plaats in de zogenoemde Bunker in Amsterdam-West, en ook het hoger beroep zou daar aanvankelijk plaatsvinden. Het hof heeft echter besloten te verhuizen naar Schiphol, om zo te onderstrepen dat het hoger beroep geen herhaling van zetten wordt, maar dat echt opnieuw naar de zaak wordt gekeken, door andere rechters.

Het justitieel complex op Schiphol is sinds eind vorig jaar in gebruik. Er is een detentie- en uitzetcentrum gevestigd voor asielzoekers en bolletjesslikkers, en ook is er een nevenvestiging van de rechtbank Haarlem. Daarnaast is er een rechtszaal voor zaken met een 'middelhoog risicoprofiel'.

Het Passageproces draait om zeven liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Alle elf verdachten werden in januari veroordeeld, drie van hen tot levenslang. Wanneer het hoger beroep wordt behandeld, is nog niet bekend.