Clicky


Grote reddingsoperatie na brandende vrachtwagen in Gudvangatunnel

Grote reddingsoperatie na brandende vrachtwagen in Gudvangatunnel[+foto's]
05-08-2013 16:09 | Brand | auteur De Redactie

OSLO - In de Noorse Gudvangatunnel in de E16 is maandag brand uitgebroken. Een vrachtwagen is door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen. Veel hulpdiensten kwamen ter plaatse. Zo'n 80 mensen werden succesvol uit de tunnel geëvacueerd. Er zijn wonder boven wonder geen dodelijke slachtoffers te betreuren. 65 mensen zijn gewond geraakt en naar ziekenhuizen in de buurt gebracht. De tunnel is volledig afgesloten voor het verkeer.

Naast de brand zou er ook een aanrijding in de 11,5 kilometerlange tunnel hebben plaatsgevonden. Dit alles gebeurde zo'n 3,5 kilometer in de tunnel. De automobilisten werden door rook en slecht zich opgesloten in de tunnel. De politie hield via mobiele telefoons contact met deze mensen en adviseerde ze om laag bij de grond onder dekens te blijven.

Volgens ooggetuigen was het een hectische situatie. Mensen kwamen zwart van het roet en hoestend de tunnel uit en waren op zoek naar water.

Een ooggetuige, die een van de eerste auto's was die achter de brandende oplegger reed vertelt: "Het verkeer op de heuvel ging langzamer en langzamer. Uiteindelijk stopte het volledig. Vervolgens sprong er een man uit een vrachtwagen en zei dat een vrachtwagen in brand stond."

"Het eerste wat ik dacht was: hier kan ik niet blijven staan. Ik moet hier weg. Het was behoorlijk eng de vlammen uit de vrachtwagen. Ik dacht alleen: "Oh God wat als het ontploft?"

"Ik ben uitgestapt en door de rook geprobeerd naar buiten te komen." Ze was als één van de eersten uit de tunnel.


Foto: Monika Blikås

Een andere ooggetuige vertelt dat het nogal chaotisch was in de tunnel. "Auto's en een bus probeerden om te keren in de tunnel."

Inmiddels zijn alle mensen uit de tunnel. Nog altijd zou er veel rook zijn in de tunnel.

Voor meer foto's klikt u hier