Clicky


Transvenlo neemt aandeel in Palletforce

Transvenlo neemt aandeel in Palletforce
06-08-2013 09:37 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VENLO - Transvenlo BV is mede aandeelhouder geworden van het gerenommeerde Engelse palletdistributiesysteem, genaamd Palletforce. Met het lidmaatschap binnen Palletforce heeft Transvenlo de exclusiviteit verworven om als partner op te treden voor de gehele Benelux. Via een 6-tal crossdock centra in de Benelux is Transvenlo in staat korte doorlooptijden aan te bieden, tegen zeer interessante condities.

Transvenlo vervoert dagelijkse grote hoeveelheden palletzendingen binnen Europa. Het aandeel UK heeft de laatste tijd een enorme vlucht genomen. Met de participatie in het netwerk gaat Transvenlo een volgende fase in.

Membership Palletforce

Het lidmaatschap is verkregen door middel van te participeren in het netwerk door het kopen van aandelen. Hierdoor  is Transvenlo een volwaardig  “member” waarmee ze tevens stemrecht hebben verworven.

“We waren ons al enige tijd aan het oriënteren op de Engelse markt. De service welke we de markt konden aanbieden stemde ons tevreden, maar we zijn enorm kritisch op ons zelf. We wisten dat het nog beter kon, qua prijsniveau in relatie tot de service voor bepaalde regio’s in de UK en met name voor het groepage segment”, zegt het bedrijf.

Er zijn een aantal gesprekken gevoerd en beide partijen waren zeer enthousiast.  “Met name de strenge toelatingscriteria spraken ons aan, omdat we ons hierin herkennen, zoals ontwikkelingen en investeringen in IT, kwaliteit en hoge mate van discipline. De slogan welke men voert zegt feitelijk voldoende: 'work with the best.'"

Palletforce is feitelijk een merk, waaronder ongeveer 100 autonome transportbedrijven acteren, welke grote naamsbekendheid en waardering genieten binnen hun eigen regio in de UK. Door gebruik te maken van hetzelfde IT-systeem ontstaat er uniformiteit in werken en kunnen we ons als één organisatie presenteren.

De status van de zendingen zijn in een live omgeving te volgen. Via een web based “state of the art” set-up, waar ze tevens een app voor hebben ontwikkeld wordt je dag en nacht op de hoogte gehouden over de voortgang van  de zending. “We lopen hier absoluut mee voorop.  Een service die niet veel van onze concurrenten op dit moment kunnen bieden. Waar je ook bent, je kunt altijd de zendingen volgen.”

Zendingen van 1 t/m 7 pallets hebben de meeste focus.  Door een nuance aan te brengen in het type pallet (kwart, half en volledige pallet) kunnen we tevens een differentiatie doorvoeren in de tariefstelling.

Centrale HUB

De centrale HUB bevindt zich in Burton upon Trent, waar geïnvesteerd is in een gloednieuwe loods van ruim 37.000 m2 en  waar ’s nachts meer dan 10.000 pallets gehandeld worden. “Het grote verschil met de traditionele stukgoedloodsen zoals we die kennen op het continent zit in het feit dat men met complete trailers naar binnen rijdt. Volgens een ingenieus computergestuurd systeem worden de trailers vanuit de zijkant gelost en geladen. Er rijden ruim 50 heftrucks kris kras door elkaar waardoor je een gecontroleerde chaos ziet. Op onze website kun je de video bekijken hoe dit in zijn werk gaat.”

Transvenlo biedt  hiermee een dagelijks vertrek naar de UK met mogelijkheden om geheel Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland en Ierland binnen 24 tot 48 uur uit te leveren. Ook een groot aantal  extra services zijn direct beschikbaar, zoals leveren gedurende het weekend en het vooraf informeren van de ontvangers over een levering.

“Door de strategische samenwerking welke wij binnen de Benelux hebben, zijn we in staat om vanuit zes depots de internationale lijndiensten te onderhouden. De IT systemen zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor er zeer efficiënt gewerkt wordt.”

 “Wij hechten er grote waarde aan onze  klanten de meest uitgebreide service en korte doorlooptijden te kunnen bieden.”

Transvenlo

Anders dan de naam Transvenlo doet vermoeden, beperkt Transvenlo zich  niet tot de regio Venlo. De naam Transvenlo dateert reeds vanaf 1979, echter heeft Transvenlo een internationale focus voor zendingen van 1 pallet tot en met kompleet. Zoals de naam al prijsgeeft, opereert het bedrijf vanuit een kantoor te Venlo. “Maar in dit technologische  tijdperk  maakt het feitelijk niet meer uit waar vanuit je opereert, als je maar over de juiste organisatie beschikt. Belangrijk is de expertise welke je inbrengt.“

Transvenlo heeft vorig jaar de transformatie doorstaan van het traditionele werken naar een paperless office. De voordelen, niet beperkend tot de reductie in kosten, merkten ze meteen. Het meeste voordeel hebben ze gehaald in efficiëntie en kunnen met het huidige aantal medewerkers meer produceren. “Daar waar systemen het werk kunnen doen, doen systemen het werk, en biedt het ons de mogelijkheid verder te investeren in de directe contacten met onze klanten en leveranciers.”

Palletforce is met name UK georiënteerd echter zal dit van korte duur zijn. “We zijn er derhalve trots op om het eerste volwaardige lid te zijn buiten de UK.” Er waait momenteel een Europese wind door Palletforce. Men heeft ruim 1 jaar geleden een directeur aangesteld welke het internationale Europese netwerk gestalte moet gaan geven. “We staan aan de vooravond van enerverende  ontwikkelingen en wij zijn als Transvenlo blij dat we vanaf het begin erbij zijn. Niet wij alleen zijn ervan overtuigd dat we hiervan de vruchten kunnen plukken, maar zeker ook onze klanten en leveranciers.”