Clicky


WeNau Transport & Cleaning in Heerenveen ontvangt het eerste aangedreven tandemstel met single reductie

WeNau Transport & Cleaning in Heerenveen ontvangt het eerste aangedreven tandemstel met single reductie
06-08-2013 17:30 | DAF | auteur De Redactie

Dit is één van de eerste droogstoffenwagens met ADR uitvoering. De single reductie op deze vier-asser bespaart gewicht, waardoor er meer laadvermogen is gecreëerd. Het ATe-programma, (Advanced Transport Efficiency) is een compleet pakket producten en diensten om de exploitatiekosten te verminderen en de impact op het milieu nog verder te beperken.

De vloot van WeNau Transport & Cleaning omvat 32 voertuigen, waarvan 29 van het merk DAF. Jurjen Ypma, verkoopadviseur bij Cosmo Trucks overhandigde de sleutels aan Hero en Leon Weessies van WeNau Transport & Cleaning. De DAF XF105 die is uitgerust met een handgeschakeld versnellingsbak, MX-motorrem, achterzichtcamera en luxe chauffeursstoel,heeft twee 9 ton voorassen met paraboolvering en twee 13 ton achterassen met luchtvering.

De DAF is uitgevoerd met een tussenbak voor de aandrijving van de bovenbouw (opbouw), een hydraulische PTO voor het kiepen en zuigen, en een waterpomp voor de hogedruk waterinstallatie, tevens is er een extra koppeling voor o.a. een slangenkar. Het systeem kan omhoog worden gebracht, waardoor het mogelijk is om ‘bigbacks’ en containers te vullen of leeg te maken. De CAP BORA-opbouw, is van Capellotto in Italië, en is speciaal voor het vrijzuigen van grondbekabelingen, waardoor beschadigingen worden voorkomen.

De DAF XF105 wordt ingezet voor alle nutsvoorzieningen en voor het wegzuigen van vervuilde grond op risicovolle en moeilijk bereikbare plaatsen.

WeNau Transport & Cleaning dé specialist voor specialistische werkzaamheden

In 1994 startte WeNau Transport & Cleaning het verantwoord transporteren van afvalstoffen en het reinigen van tanks en industriële installaties. In de loop der jaren heeft WeNau zich ontwikkeld tot een toonaangevend allround cleaningsbedrijf met 54 gemotiveerde medewerkers en een breed scala aan diensten. Het moderne wagenpark is uitgerust voor het reinigen en saneren van boven- en ondergrondse tanks, evenals voor het schoonmaken van olie-benzine afscheiders. Ook zijn er speciale voertuigen voor droge stoffen technieken en grondzuigen.

De veeg/zuig wagens staan 24 uur per dag paraat voor calamiteiten en veegwerkzaamheden. Voor industriële reiniging is WeNau zeer actief in het binnen- en buitenland. Dankzij de goede contacten in de verwerkingswereld heeft WeNau zich kunnen specialiseren in het inzamelen van (bulk)afvalstromen. Het vloeibare afvaltransport, ook voor derden, verzorgt WeNau door heel Europa. WeNau heeft steunpunten in Delfzijl en Renkum.

Hero Weessies is zeer tevreden over de samenwerking met Cosmo Trucks. Niet alleen het onderhoud aan de trucks wordt door de dealer verzorgd, maar zo nodig ook aan de opbouw. Er is een geweldige service en een goede prijs/kwaliteitverhouding.