Clicky


Pacton combi voor Van Houten Dedicated vervoer uit Nijkerk

Pacton combi voor Van Houten Dedicated vervoer uit Nijkerk
06-08-2013 17:37 | Overig | auteur De Redactie

OMMEN - Van Houten Dedicated vervoer uit Nijkerk nam onlangs een geheel door Pacton gebouwde combinatie voor het transport van gasflessen in gebruik. De combinatie bestaat uit een DAF XF met daarachter een middenas aanhangwagen. Beiden zijn voorzien van een schuifzeilopbouw met een schuif-hefdak.

De opbouw van de DAF is net als de wipkar voorzien van een hardhouten vloer met stalen, verzinkte omega’s. Het dak is volledig open te schuiven, ook is deze 450 mm te heffen. Hierdoor kan optimaal gebruik gemaakt worden van de binnenhoogte van 3.040 mm. Om lading goed vast te kunnen zetten zijn er 9 paar 2-tons bindogen en 16 stuks rongkokers voor de positionering van de gasflesrekken aangebracht.

Achter de DAF is een 2-assige middenas aanhangwagen gekoppeld. De trekboom is in lengte verstelbaar, met vanuit de truckcabine een elektrische pneumatische vergrendeling. De aanhangwagen is voorzien van 11-tons SAF assen met trommelremmen en 245/70 R17,5 Goodyear banden (dubbellucht). Onder het chassis zijn aan weerszijden 2 RVS kisten gemonteerd.

De opbouw van de aanhangwagen heeft een inwendige hoogte van maar liefst 3.080 mm voor volume ladingen. De bindvoorzieningen bestaan uit 11 paar 2-tons bindogen en 5 x 4 rongkokers voor het positioneren van de rekken. De te smeren delen worden automatisch gesmeerd middels een centraal vetsmeer systeem.