Clicky


Dodelijke explosie in wooncomplex Argentinië

Dodelijke explosie in wooncomplex Argentinië
06-08-2013 19:35 | Buitenland | auteur De Redactie

BUENOS AIRES (Novum/AP) - Bij een zware gasexplosie in een woonwijk in de Argentijnse stad Rosario zijn dinsdag minstens acht doden en meer dan zestig gewonden gevallen. Er worden nog negentien mensen vermist. Dat hebben de Argentijnse autoriteiten gezegd. Een groot deel van het centrum van Rosario werd in verband met de explosie ontruimd.

De ontploffing, die plaatshad in een appartementencomplex, werd mogelijk veroorzaakt door een gaslek. De voor- en achtergevel van het gebouw zijn weggeblazen en omliggende gebouwen zijn zwaar beschadigd geraakt. Volgens ooggetuigen was de explosie kilometers verderop te voelen.

Na de explosie brak brand uit en uit voorzorg werd de gastoevoer in het gebied afgesloten. Na drie uur was de brand onder controle. Het appartementencomplex staat op instorten. Vanwege het instortingsgevaar heeft de politie gebouwen in de omgeving ontruimd.

Sommige overlevenden berichtten dat zij veertig minuten voor de explosie, die zich om half tien 's avonds voordeed, al een gaslucht hadden gemeld. Daarop was echter door niemand gereageerd.