Clicky


Nog weinig files voor terugkomend vakantieverkeer

Nog weinig files voor terugkomend vakantieverkeer
10-08-2013 09:47 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - Het terugkomende vakantieverkeer heeft zaterdagochtend nog weinig last van files in Frankrijk. Daar loopt het verkeer vooral richting het zuiden vast, zegt een woordvoerder van de ANWB. Verkeer dat vanuit Italië terugkeert wacht meer fileleed.

De ANWB verwacht dit weekeinde veel drukte op de vakantiewegen. Zo'n vierhonderdduizend Nederlanders vertrekken naar het buitenland en er zijn vakantiegangers onderweg naar huis. In de regio Zuid beginnen de scholen maandag weer.

In het noorden van Italië staan veel files, vooral op de A1/A14 van Milaan naar Rimini. "Daar staat opgeteld tientallen kilometers file. Vooral door de Italianen zelf want die gaan in augustus massaal op vakantie." Verder naar het noorden loopt het verkeer vast voor de Gotthardtunnel in Zwitserland. De vertraging richting het noorden was daar rond 09.00 uur zo'n drie kwartier. "En dat loopt de komende uren nog op."

In Frankrijk staan vooral files richting het zuiden. Tussen Lyon en Valence stond rond 09.00 uur opgeteld zo'n vijftig kilometer. In Duitsland staan nog weinig files, maar die worden wel verwacht. "Een groot deel van de deelstaat Beieren gaat vandaag op vakantie. Dat zal vooral op de A8 tussen München en Salzburg te merken zijn", zegt de woordvoerder.