Clicky


20 nieuwe Volvo's FH 6x2 trekkers voor Wigchers Int. Transport

20 nieuwe Volvo's FH 6x2 trekkers voor Wigchers Int. Transport
12-08-2013 14:27 | Volvo | auteur De Redactie

Wigchers Int. Transport is een familiebedrijf gespecialiseerd in het transport met wegenbouw- en volumekippers, vlakke trailers en semi- en megadieplader. De onderneming heeft 20 nieuwe Volvo’s FH 460 pk  6x2 trekkers geleverd gekregen, de aflevering is gedaan door Nijwa Groep.

Jaap Wigchers voert sinds 2008 samen met zijn zus Hedy Smit-Wigchers de directie. "De aanschaf van deze 20 Volvo’s, overigens onderdeel van een totale bestelling van 30 trucks, sluit nauw aan bij onze bedrijfsfilosofie, waarin we veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Veiligheid is een item dat steeds meer aandacht krijgt. De Volvo’s zullen worden ingezet voor transportwerk in de olie- en gasindustrie en de wegenbouw."

Wigchers hanteert in zijn bedrijfsvoering de ‘verbetercirkel’, hetgeen Zoveel wil zeggen dat een verandering de aanleiding vormt om met inzet van nieuwe instructies werk op een betere manier te kunnen uitvoeren. "Deze nieuwe Volvo’s zijn alle voorzien van een Euro 6-motor, de schoonste die momenteel beschikbaar is. De keuze voor juist deze uitvoering van de Volvo FH is mede gebaseerd op een bepaalde uitstraling die wij als Wigchers willen hebben. In deze economisch moeilijke tijden willen we een stuk positiviteit uitstralen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en innovatie. We investeren voortdurend in veilig materieel en bewustwording met betrekking tot veiligheid bij zowel medewerkers als klanten. In dat kader hebben al onze chauffeurs ook de training ‘Het Nieuwe Rijden’ bij Nijwa Groep gevolgd in combinatie met gedragsgedreven veiligheid."

De relatie tussen Wigchers Transport en de Nijwa Groep is gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect naar elkaar toe. Dit is al vele jaren zo geweest en het maakt de band tussen beide bedrijven steeds sterker. "Eigenlijk kun je spreken van een echte win-win situatie!"

De nieuwe Volvo's hebben alle een Globetrotter-cabine, voor een verhoogde veiligheid en meer comfort van de chauffeur. Daarnaast zijn alle trucks voorzien van I-Shift, de Fuel & Economy-uitvoering, I-Roll en Smart Cruise Control. Vijf trucks zijn bovendien uitgevoerd met een ADR-uitvoering. De aflevering van de tien andere Volvo’s volgt in een later stadium.

Jaap Wigchers: "Op het gebied van veiligheid en duurzaamheid maken we met deze Volvo FH 460 pk trekker met gestuurde voorloopas een enorme stap voorwaarts. De aanwezigheid van het Volvo Active Safety Pro Pakket maakt deze Volvo tot het beste dat momenteel in de markt beschikbaar is op het gebied van veiligheid."