Clicky


Jachtongeluk met tanker eist tweede leven

Jachtongeluk met tanker eist tweede leven
12-08-2013 15:34 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - Het jachtongeluk in het Zeeuwse Wemeldinge heeft een tweede leven geëist. Maandagmiddag werd een 61-jarige man dood uit het water gehaald, liet de brandweer weten. Eerder overleed al een 63-jarige vrouw in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De man en vrouw uit het Belgische Hulst voeren met een Belgisch motorjacht toen ze werden overvaren door een Duitse gastanker. De aanvaring vond maandagochtend rond 11:00 uur plaats op het Kanaal door Zuid-Beveland tussen de Postbrug en de Vlakebrug. De hulpdiensten, waaronder twee traumahelikopters, rukten massaal uit.

Het eerste slachtoffer werd rond 12:15 uur aangetroffen in het water en aan land gebracht, meldt de politie. De vrouw werd gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze aan het begin van de middag overleed. Omdat er aanvankelijk vanuit werd gegaan dat er vier opvarenden aan boord van het jacht waren, werd verder gezocht.

Rond 14:00 uur lukte het de hulpdiensten het jacht onder de tanker vandaan te trekken. De boot werd door de brandweer met een kraan tegen de kant aan getrokken zodat hulpverleners de boot op konden. Op de boot werd het tweede slachtoffer gevonden.

Omstreeks 16:30 uur werd duidelijk dat er geen andere opvarenden meer werden vermist en werd de zoekactie gestaakt. Het kanaal werd daarna weer vrijgegeven.

De boot is inmiddels weggesleept voor nader onderzoek. De verwachting is dat dit onderzoek een aantal weken gaat duren.