Clicky


KLG Europe start in Turkije strategische alliantie met Turkse transportgigant EKOL

KLG Europe start in Turkije strategische alliantie met Turkse transportgigant EKOL
15-08-2013 11:09 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

KLG Europe is met ingang van 1 augustus jl. in Turkije een strategische samenwerking aangegaan met een van de grootste logistieke dienstverleners in Turkije. EKOL is met een Europese staf van 1.000 personeelsleden, een Turkse staf van 4000 personeelsleden, een eigen transportvloot van 2.000 trailers, 500 swap body’s en een totale warehouse capaciteit van maar liefst 400.000m², logistiek marktleider in Turkije.

De KLG vestiging in Istanbul zal in de EKOL organisatie worden geïntegreerd. Voornaamste reden om de eigen vestiging over te dragen aan EKOL is de enorme groei van het verkeer naar Turkije en het Midden Oosten en de sterk toegenomen eisen van de klanten. EKOL beschikt in Turkije over een eigen distributie netwerk, eigen douanefaciliteiten en is intermodaal de absolute marktleider.

"Samenwerken met sterke partners past perfect binnen onze bedrijfsstrategie en de kansen die EKOL ons biedt om onze marktsituatie op Turkije, het Midden Oosten maar ook Paneuropees, verder te ontwikkelen en te verstevigen zijn enorm. Naast het vervoer over de weg willen wij intensief verder bouwen aan onze intermodale positie op de Europese transportmarkt. EKOL, die naast de enorme eigen vrachtautovloot op een aantal lijnen binnen Europa "eigen" treinen inzet, past perfect binnen dit plaatje", aldus Kees Kuijken CEO van KLG Europe.

Door deze samenwerking biedt KLG Europe nu in beide richtingen meerdere dagelijkse vertrekken aan, over zowel de weg als via het spoor en verdubbeld hiermee haar volumes.